3 Temmuz 2013 Çarşamba

Enginarlı yumurta



  
 
 
 
Bu tarif annemin geleneksel tarifidir. Oda annesinden öğrenmiş akşam kahvaltısı ile yapılır. Bizde
 
 akşam kahvaltısı denir yani yumurtalı bir yemeğin yanına yada bir el açması börek, tuzlu lokmanın
 
 
 yanına tüm kahvaltılıklar çıkarılır ve hepsi birlikte akşam yemeği olarak yenir..
 
 
 

   MALZEMELER:


   1 kişi için

 
1 adet enginar göbeği         

Yarım patates

Dörtte bir kuru soğan

1 yumurta

Zeytin yağı




                                                İlkin her şeyi soyup küp -küp doğruyoruz...




 
                  Tavaya ilkin enginarı koyup kavurmaya başlıyoruz. Şöyle 3-4 çevirince patates ve

 soğanı birlikte atıyoruz. Biraz tavanın üstü açık kavrulduktan sonra 1 çorba kaşığı su koyup kapak

                                                        kapatın pişirmeye devam edin







 Enginar piştimi  hepsi pişmiş demektir. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp kavrulmuş karışımın üzerine ekliyoruz




    Yumurtayı şöyle bir pişirirken karabiberi ekliyoruz ocağı kapatırken isterseniz pul biber de ekleye bilirsiniz..

      Ve en son ocağı kapattıktan sonra dinlendiriyorum ben aynı tavanın içinde bu arada yumurta tavanın ısısı ile pişmeye devam eder bunu hesap edin..


                                                     Ve afiyet olsun........


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder