Bu tarif annemin geleneksel tarifidir. Oda annesinden öğrenmiş akşam kahvaltısı ile yapılır. Bizde
akşam kahvaltısı denir yani yumurtalı bir yemeğin yanına yada bir el açması börek, tuzlu lokmanın
yanına tüm kahvaltılıklar çıkarılır ve hepsi birlikte akşam yemeği olarak yenir..
MALZEMELER:
1 kişi için
1 adet enginar göbeği
Yarım patates
Dörtte bir kuru soğan
1 yumurta
Zeytin yağı
İlkin her şeyi soyup küp -küp doğruyoruz...
Tavaya ilkin enginarı koyup kavurmaya başlıyoruz. Şöyle 3-4 çevirince patates ve
soğanı birlikte atıyoruz. Biraz tavanın üstü açık kavrulduktan sonra 1 çorba kaşığı su koyup kapak
kapatın pişirmeye devam edin
Enginar piştimi hepsi pişmiş demektir. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp kavrulmuş karışımın üzerine ekliyoruz
Yumurtayı şöyle bir pişirirken karabiberi ekliyoruz ocağı kapatırken isterseniz pul biber de ekleye bilirsiniz..
Ve en son ocağı kapattıktan sonra dinlendiriyorum ben aynı tavanın içinde bu arada yumurta tavanın ısısı ile pişmeye devam eder bunu hesap edin..
Ve afiyet olsun........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder